תגיות
אהבה באחוזת טיינפורד, הגולם והג'יני, המסע המוזר של מר דאלדרי, חייה השניים של אליס, כנרת זמורה ביתן, נטשה סולומונס
השנה היא 1938 והאדמה בוערת מתחת לרגלי משפחת לנדאו המתגוררת בוינה. אב המשפחה הוא סופר, האם היא זמרת אופרה מפורסמת והבת הבכורה נשואה לאסטורונום שקיבל הצעת עבודה בארצות הברית. היחידה שכפי הנראה תתקשה לעזוב את אוסטריה (בגלל חוקי ההגירה האמריקאיים….) היא הבת הצעירה והמפונקת – אליזה. כדי להבטיח את עזיבתה, הוריה דואגים שהיא תשיג עבודה כמשרתת באנגליה ומבטיחים לפעול להבאתה ברגע שיגיעו לניו-יורק.
אליזה בת התשע עשרה נקרעת מכל מה שהיא מכירה ואוהבת ומגיעה לאחזות טיינפורד הנמצאת באזור הכפרי של חופי אנגליה, עולם חדש לחלוטין אליו היא מתקשה להסתגל (ואותו עולם מתקשה להסתגל אליה…), ואז…היא פוגשת את קיט – היורש העתידי של האחזוה….
כריכת הספר ותיאורו על ידי ההוצאה מעט בעייתיים (בדומה לכריכות 'הגולם והג'יני' ו'המסע המוזר של מר דאלדרי'). התיאור מרמז על רומן רומנטי שהוא מעיין "אחוזת דאונטון" רק יותר הומוריסטי (וגם על ספויילר משמעותי…), אך בעוד שהספר אכן רומנטי, הוא לא בדיוק חומר קריאה קליל ומשעשע – ואם כבר משווים אותו ל"אחוזת דאונטון" אז מדובר יותר באחד מפרקי הספיישלים המדכאים שלהם לחג מולד (רק בלי מגי סמית' המופלאה והבגדים!).
'אהבה באחוזת טיינפורד' הוא סיפור אהבה – מלחמה – התבגרות – התמודדות (הגיבורה מעבירה קרוב למאה עמודים בכמיהה וגעגועים למשפחתה ולחייה הישנים), מתובל ביחסי אדונים ומשרתים, קינת היהודי המתבולל, שיר הלל לאנגליה הכפרית ואזכורים לשלל יצירות אחרות (הפתיחה מאוד הזכירה לי את 'רבקה' של דפני די-מורייה, ואליזה אף צופה בגרסה הקולנועית במהלך הספר). לאור התקופה בה הספר מתרחש, והיצירות המופלאות שאחרים יצרו בכל אחד מן הנושאים שציינתי, די מדהים עד כמה הספר של סולומונס סתמי. זה לא ספר רע, הוא קריא מאוד ונחמד להעביר אתו כמה שעות, אבל אני מצפה להרבה יותר מספר שממוקם במלחמת העולם השנייה. וקצת מאכזב ומצער לראות את מלחמת העולם השנייה כטפט לספר בינוני.
בשורה התחתונה, סביר, כל עוד אתם לא מצפים ליותר מדי.
אהבה באחוזת טיינפורד, נטשה סולומונס, מאנגלית: אורטל אריכה, כנרת, זמורה-ביתן, 384 עמ'
פינגבק: ספר האבדות והמציאות – לוסי פולי | הרומן הרומנטי שלי